Bibehållet stöd till Stockholms idrottsföreningar

Kategorier: Okategoriserade
Taggar:

Efter dialog med idrottsrörelsen och en omdisponering av idrottsnämndens budget finns nu en lösning som innebär att stödet till Stockholms föreningsliv blir oförändrat för 2011. Till idrottsnämndens sammanträde den 15 februari föreslås en omdisponering i budgeten som, tillsammans med de fem miljoner kronor som tillförs ur stadens centrala medelsreserv, innebär att ingen del av den tidigare beslutade besparingen på tio miljoner kronor genomförs.

– De senaste veckorna har vi haft konstruktiva samtal med idrottsrörelsen. I dag kan vi ge klart besked till alla barn, unga och föräldrar i Stockholm att föreningsstödet blir kvar på samma nivå som tidigare, säger idrottsborgarrådet Regina Kevius (M).

– Samtidigt går vi vidare med en översyn av bidragssystemet för att se till att pengarna används där de behövs bäst. Översynen kommer att ske i nära dialog med föreningslivet och Stockholms idrottsförbund, säger idrottsborgarrådet Regina Kevius (M).

Stockholms Idrottsförbunds ordförande Peter Larsson kommenterar:
http://www.rf.se/RFdistrikt/Stockholm/

Presskontakt:
Oliver Carrà, pressansvarig
076-122 92 02

Moderaterna i Stockholms stad – pressjournummer 08-508 29 222 / +46 8 508 29 222

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>