Regina Kevius slår ett slag för kampsporten

Kategorier: Pressmeddelande
Taggar: , , , , , , ,

Stadsbyggnads- och idrottsroteln, Stockholms stad
Stadsbyggnads- och idrottsborgarrådet Regina Kevius (M)

I dag provade idrottsborgarrådet Regina Kevius (M) på kickboxning med den flerfaldige världsmästaren Sadibou Sy på klubben Wasa Kampsport Center på Kungsholmen i Stockholm. Efter ett svettigt träningspass står Regina nu redo att dela ut pris till Årets ledare 2010 på den andra ronden av Kampsportsgalan som håller till på Norra Latin under lördagen.

– Det känns hedrande att få dela ut pris till våra framgångsrika idrottare och ledare som bidragit till att Sverige är en av världens främsta kampsportsnationer. Kampsporten är en av de snabbast växande idrotterna i Sverige och här i Stockholm är det den sjätte största idrotten bland barn och ungdomar med över 3 000 medlemmar, säger idrottsborgarrådet Regina Kevius (M).

– Att testa på kickboxning, med en idrottare av världsklass, var till en början lite läskigt men otroligt roligt och lärorikt. Som idrottsborgarråd är min uppgift att se alla idrotter och skapa förutsättningar för att fler ska ha möjlighet att idrotta och må bra, säger idrottsborgarrådet Regina Kevius (M). 

Sadibou Sy är född 1986 och är i dag regerande världsmästare i såväl kickboxning (ISKA) som thaiboxning (IFMA) i 86-kilosklass.  

För mer information om Sadibou Sy: www.sadibousy.com
Kontakt: Sadibou Sy, 070-439 72 46

Bilden från pressmeddelandet används fritt och den finner du här: http://db.tt/LQtYGZz 

Om Wasa Kampsport Center (WKC)
Wasa Kampsports Center grundades 1991 av Roland ”Rolly” Peltier, en av pionjärerna inom svensk kampsport och flerfaldig internationell medaljör inom Taekwondo. Wasa Kampsport Center är medlemmar i Svenska Budo och Kampsportsförbundet och har omkring 150 aktiva medlemmar.  Förutom att vara en framgångsrik tävlingsklubb så arbetar Wasa också mycket med barn och ungdomar.

 För mer information om Wasa Kampsport Center: http://www.wkc.se/

Fakta:
Idag finns 76 bidragsberättigade kampsportsföreningar med över 3 377 barn och ungdomar i åldern 7-20 år i Stockholms stad. 

Inom kampsporten finns 22 olika idrotter: Aikido, brasiliansk jiu-jitsu BJJ, bujinkan, capoeira, filippinska kamparter (FMA), glima, iaido, jodo, ju jutsu, kendo, kickboxning, krav maga, kyokushin, kyudo, mixed martial arts (MMA), muaythai – thaiboxning, naginata, shootfighting, shorinjikempo, submission wrestling, taido och wushu.

Moderaterna i Stockholms stad – pressjournummer 08-508 29 222 / +46 8 508 29 222


Regina Kevius och Sadibou Sy.

Högupplöst kampsportsbild på Kevius:
http://reginakevius.se/wp-content/uploads/2011/03/Regina-K156.jpg

Kommentarer är stängda