Invigning av Skanstullshallen

Kategorier: Idrott
Taggar:

Arbetet med att utveckla idrottsstaden Stockholm fortsätter och idag invigde idrottsborgarrådet den nya fullstora idrottsanläggningen, Skanstullshallen, på Södermalm. Både föreningsliv och skola fanns på plats under invigningen.

Skanstullshallen är en så kallad flexibel idrottshall, det vill säga, den är delbar med en ridåvägg. Det gör att fler idrotter kan använda hallen på samma gång och vi maximerar användningen. Föreningslivet kommer att använda hallen under kvällar och helger och gymnasieskolan Frans Schartau kommer att använda hallen under dagtid.

Förutom idrottsytan så innehåller hallen också åskådarplatser, åtta omklädningsrum, gym, kontorsrum, toaletter, duschar och en entré med servering. Anläggningen är givetvis tillgänglig för funktionsnedsatta.

Skanstullshallen är anpassad för inomhusidrotter som basket, handboll, innebandy, volleyboll och badminton. I juni öppnas dessutom en boulebana på taket som kan användas av alla som har vägarna förbi!

Efterfrågan på fullstora idrottshallar är stor. Därför har vi de senaste åren investerat kraftigt i förbättrade idrottsmöjligheter i Stockholm. Det handlar om allt från utegym till ridhus till simhallar, till konstgräsplaner och idrottshallar.

Kommentarer är stängda