43 nya studentlägenheter med inflyttning till våren

Kategorier: Pressmeddelande
Taggar:

I väntan på att servicehuset Kastanjen byggs om till trygghetsboende kommer Micasa Fastigheter att renovera drygt 43 av lägenheterna och hyra ut dessa till studenter. Inflyttning kommer att ske under våren 2012 och kontrakten skrivs på omkring fem år.

– I väntan på att andelen äldre ökar igen om 10 till 15 år ser vi till att vara flexibla och använda befintliga bostäder för andra ändamål, i detta fall studentbostäder, säger Joakim Larsson, ordförande i Micasa fastigheter och äldreborgarråd (M).

– Trycket på studentbostäder i Stockholm är högt och vi vänder på alla stenar för att få fram lägenheter, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).

Fakta:
Servicehuset Kastanjen ligger i Midsommarkransen. Fler tillfälliga studentlägenheter planeras i Rinkeby (20 – 40 stycken) och Skärholmen (ca 70 stycken). Micasa har sedan tidigare 300 studentlägenheter i bland annat Nockeby, Rinkeby och Axelsberg.

Kommentarer är stängda