Ishockeyturneringen Stålbucklan 2012

Kategorier: Idrott
Taggar:

I helgen delade idrottsborgarrådet Regina Kevius (M) ut priser under hockeyhelgen Stålbucklan i Stora Mossens ishall. Guldmedaljörerna blev team Uddeholm.

Till Stålbucklan 2012 var det cirka 290 tjejer anmälda från 93 olika föreningar och över 50 matcher kom att spelas. Under söndagen stod team Uddeholm, från Ormsta/SDE och Stockholm, som segrare. Man besegrade team Kuusakoski, från Ångermanland, med 4-0 på ordinarie matchtid.

Fakta

Stålbucklan startade 2006 som en årlig turnering för sammansatta lag med flickor i åldrarna 14–16 år och huvudsponsor är Jernkontoret, som är den svenska stålindustrins branschorganisation. Från och med nästa säsong, 2013, blir Stålbucklan en riksomfattande distriktslagsturnering, dvs. tjejernas motsvarighet till TV-pucken. Finalspelet i Stålbucklan kommer under de närmaste tre åren att spelas på Stora Mossen i Stockholm.

Alla de bästa spelarna i junior- och damlag på OS-, VM- och SM-nivåerna har spelat en eller flera gånger i Stålbucklan. I januari 2011 spelades junior-VM (U18) i Stockholm, bl.a. på Stora Mossens IP. I U18-landslaget har nästan alla spelare deltagit i Stålbucklan en eller flera gånger.

Mer information om turneringen: http://www.jernkontoret.se/stalindustrin/stalbucklan/index.php

Kommentarer är stängda