Olympic Day på Stadion

Kategorier: Idrott
Taggar:

Idag invigde idrottsborgarrådet Regina Kevius (M) den tredje dagen av Olympic Day, som anordnas på Stockholms Stadion. På plats fanns cirka 500 elever tillsammans med svenska olympier, ledare och föräldrar.

Idag på Stadion kan man bland annat pröva på boxning, basket, bordtennis, handboll, fäktning och konståkning. Man kan även träffa de svenska olympier som under dagen kommer att vara på plats, Danijela Rundqvist, som utövar hockey, Jalmar Sjöberg, som utövar brottning och Lars Lewén, som utövar skicross.

Fakta

Olympic Day på Stadion anordnas i samarbete med Sveriges Olympiska Kommitté och Idrottslyftet. Evenemanget är en kostnadsfri dag då barn och ungdomar får prova på idrotter, träffa olympier och utmana sig själva. Olympic Day genomförs av lokala arrangörer på flera olika orter i Sverige. Lokala idrottsföreningar står oftast för idrottsaktiviteterna och deltagarna får befinna sig i ett olympiskt sammanhang. Under hela veckan, 7-11 maj, kommer Olympic Day på Stadion att gå av stapeln.

Kommentarer är stängda