Återinvigning av Hjorthagens IP

Kategorier: Idrott, Livet som borgarråd, Pressmeddelande
Taggar:

I helgen återinvigdes Hjorthagens IP efter en omfattande renovering. Upprustningen har resulterat i att tre gamla naturgräs- och grusplaner ersatts med konstgräsplaner: en 11-, en 7- och en 5-mannaplan- samt en ny byggnad för caféverksamhet, kontor och omklädningsrum.

Det fina vädret och upplösningen av herrarnas Division 4 norra lockade en stor och blandad publik till Hjorthagens IP. Barnfamiljer, inbitna fans och närboende hejade fram sina lag. I matchen mellan Värtans IK och Blue Hill så blev resultatet 5-2 vilket självklart var ett bra avslut på dagen för hemmasupportrarna.

Genom att ersätta de gamla planerna med konstgräs ökar vi kapaciteten . En naturgräsplan kan maximalt nyttjas 20 timmar per vecka under maj-oktober medan en konstgräsplan kan användas så länge det är snöfritt och har ett maximalt nyttjande på 3400 timmar per år, eller 35 timmar per vecka och plan.

Upprustningen är en del i att tillgodose behovet av idrottsytor i Norra Djurgårdsstaden. Djurgårdens IF har även fått tillstånd att, med egna medel, sätta upp ett tält på 11-mannaplanen under vintertid.

Totalt har Stockholms stad nu 60 konstgräsplaner och därutöver återfinns en handfullplaner som är under planering.

Kommentarer är stängda