Klart för 1000 studentlägenheter i nytt campus

Kategorier: Pressmeddelande, Stadsbyggnad
Taggar: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Äntligen är detaljplanen för Albano klar! Nästa vecka godkänns den i stadsbyggnadsnämnden och i december antas den av kommunfullmäktige.

– Snart kan vi välkomna studenter och forskare till Stockholms nya spännande campus, som förbinder Stockholms universitet med Kungliga Tekniska högskolan och Karolinska institutet, sade Regina Kevius idag när hon presenterade planen tillsammans med finansborgarrådet Sten Nordin och Akademiska Hus regiondirektör Sten Wetterblad.

– Frågan om studentbostäder är högprioriterad och vi har gjort vårt bästa för att få in så många bostäder som möjligt i Albano, men också lyft blicken till närliggande områden. Vi hoppas kunna bygga ytterligare 500 bostäder i närliggande Kräftriket, sade Regina Kevius.

I det nya Albano kommer universitetets nuvarande och förväntade framtida behov av nya lokaler för högre undervisning och forskning att blandas med student- och forskarbostäder. Målet är en blandad stadsmiljö med en bebyggelse som placeras och gestaltas för att samverka med Nationalstadsparken. Utbyggnaden av området kommer att ske etappvis med början i södra Albano, intill Albanova.

Albanovaterrassen, vy mot öster

Albanovägen, vy mot öster

Gränd mellan studentbostadskvarter, mot söder

Läs mer om detaljplanen här.

Kommentarer är stängda