Djurgårdsandans sportcenter invigt

Kategorier: Idrott, Livet som borgarråd
Taggar:

I lördags var Regina med och invigde Djurgårdsandans sportcenter i Torben Grut-salen på Stockholms stadion.

Djurgårdsandans sportcenter är ett center med fokus på integration och ökat idrottande bland unga mellan 13-20 år. Djurgårdsandan som funnits sedan 2006 har sedan start erbjudit drive-in fotboll under helgkvällar för unga runt Järvafältet med sedan förra veckan så bedrivs även verksamhet i deras sportcenter på Stadion. I och med det nya sportcentret så vidgar man verksamheten till att nu även innefatta kampsport och Boxning. Framöver kommer även nystartade DIF Friidrott att erbjuda viss verksamhet. Förutom mer organiserad verksamhet så kommer det att bedrivas drive-in verksamhet på fredagar. Syftet är att locka fler unga till att börja idrotta.

En enig idrottsnämnd antog i december ett nytt idrottspolitiskt program med fokus på att nå de stockholmare som idag är fysiskt inaktiva. Programmet har tagits fram i nära samarbete och dialog med föreningslivet. När programmet nu ska förverkligas i praktiken så behöver vi från Stockholms stad ett gott samarbete med föreningslivet med att nå de stockholmare som idag är fysiskt inaktiva.

Föreningslivet är den viktigaste biten för att Stockholm ska ha ett aktivt idrottsliv. Det är därför väldigt roligt att Djurgårdsandan, genom sina verksamheter, arbetar aktivt med att nå målgrupper som annars är svåra att nå. Djurgårdsandans sportcenter är ett välkommet tillskott för Stockholm!


Förutom själva invigningen fick även Regina möjligheten att testa på boxning tillsammans med aktiva från DIF Boxning

Kommentarer är stängda