4H-gårdarna är viktiga

Kategorier: Idrott, Livet som borgarråd
Taggar: , , , , , , , , , , , , , , ,

I fredags besökte jag 4H-gårdarna i Akalla och Tensta. Gårdarna är två av fem 4H-gårdar i Stockholm stad och en del av idrottsnämndens ansvarsområde. De fyra H:na står för Huvud (kunskap), Hjärta (medkänsla), Hand (praktik) och Hälsa (sunt levnadssätt). Det är en verksamhet som är viktig och mycket omtyckt av både barn och äldre personer. Jag har många fina barndomsminnen från Akalla by och Augustendal i Huvudsta.

4H-gårdarna bidrar till att skapa en ökad kunskap och förståelse för djur och natur, bland annat genom djurskötargrupper. Genom sina olika aktiviteter och läger för barn arbetar de med att utveckla mjuka värden som medkänsla och ansvarstagande.

Förutom att ta del av deras ordinarie verksamhet var jag även intresserad av att höra mer om projektet som 4H-gården i Tensta (Spånga by) driver inom ramen för idrottsnämndens idrottsbonus. Under tre år får de 300 000 kronor för att bedriva spontanidrott, tjejgrupper samt verksamhet riktat mot personer med funktionshinder. Jag träffade en mycket engagerad tjej som hette Nadine Ndjore som berättade om de många olika aktiviteter som anordnas på 4H-gården i Tensta.

Här kan du läsa mer om aktiviteterna i Tensta/Spånga by: http://www.spangabys4h.se/

Vill du besöka 4H-gården i Akalla by hittar du mer information här: http://www.akalla4h.se/

Mer information om 4H hittar du här: http://www.4h.se

Kommentarer är stängda