270 nya bostäder i Svedmyra och Stureby

Kategorier: Pressmeddelande, Stadsbyggnad
Taggar: , , , , ,

Stockholms befolkning ökar kraftigt och på stadsbyggnadsnämndens sammanträde den 18 april förväntas planer för ytterligare 270 nya bostäder längs Grycksbovägen-Enskedevägen i Svedmyra och Stureby godkännas.

– Det är viktigt att vi håller en hög takt i bostadsbyggandet och därför är jag är glad att vi nu godkänner planer för 270 nya bostäder i Svedmyra och Stureby, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).

- De föreslagna nya kvarteren innebär att Grycksbovägen-Enskedevägen blir mer upplyst och befolkad kvällstid, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).

Fakta:
Den planerade bebyggelsen omfattar drygt 270 lägenheter och en förskola. Familjebostäder planerar ca 120 lägenheter och JM ca 150 lägenheter. Efter att ärendet godkänts i stadsbyggnadsnämnden väntas ärendet nå kommunfullmäktige för antagande innan sommaren.

Se ärendet i sin helhet här.

Kommentarer är stängda