Fortsatt arbete för 180 nya bostäder i Bredäng varav 90 studentlägenheter

Kategorier: Pressmeddelande, Stadsbyggnad
Taggar: , , , ,

Att fler studentbostäder byggs är viktigt för att Stockholm ska kunna fortsätta attrahera forskare och studenter till stadens akademier. På stadsbyggnadsnämndens sammanträde den 18 april förväntas beslut fattas om att påbörja utställning av ett förslag till 180 nya lägenheter i Bredäng, varav hälften kommer att vara studentbostäder.

– För att Stockholm ska vara en attraktiv stad att studera i behöver också tillgången till studentbostäder vara god. Nu fortsätter arbetet med 180 nya lägenheter i Bredäng, varav hälften kommer att vara studentbostäder, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).

– De föreslagna byggnaderna i kvarteret Tempelriddarorden innebär många nya hem med varierad arkitektur på en plats med goda kollektivtrafikförbindelser, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).

Fakta
Detaljplanearbetet syftar till att möjliggöra ca 180 nya hyresrätter varav ca hälften studentlägenheter intill Frimurarvägen i Bredäng. Byggherre är Stena Fastigheter AB.

Se ärendet i sin helhet som PDF-fil.

Kommentarer är stängda