Välkommen till en helg för framtidens Farsta

Kategorier: Idrott, Okategoriserade, Stadsbyggnad
Taggar: , , , , , , , , , ,

Farsta Centrum är en av nio tyngdpunkter där Stockholm ska växa som mest i framtiden. 17-19 maj pågår Farstahelgen som arrangeras av Stockholms stad tillsammans med lokala aktörer. Bland annat kommer en tillfällig stadspark att växa fram på en del av Storforsplans parkeringsplats i Farsta Centrum.

Farstahelgen invigs kl 12 på fredag av stadsbyggands- och idrottsborgarrådet Regina Kevius.

-  Vi vill utveckla Farsta till ett attraktivt nav i Söderort. Här finns bra kollektivtrafikförbindelser och goda möjligheter att skapa nya bostäder, arbetsplatser,  butiker och restauranger. Farstahelgen är ett bra tillfälle att diskutera framtidsidéerna för Farsta med alla som bor här och med dem som funderar på att flytta hit, säger Regina Kevius, stadsbyggnads- och idrottsborgarråd (M).

Under lördagen arrangeras hälsans dag. Då finns tillfälle att lära sig mer om hälsa och bekanta sig med nya idrotter. Man kan också delta i Farstaloppet som är ett 3 kilometer långt lopp för alla som vill – motionärer och löpare.

Under Farstahelgen kommer Stockholms stadsbyggnadskontor finnas på plats för att ge information och svara på frågor om Tyngdpunkt Farsta i en så kallad medborgardialog.

Läs mer om Farstahelgen. Hela programmet hittar du här.

 

Kommentarer är stängda