Start för etapp två på Årstafältet med 640 lägenheter

Kategorier: Pressmeddelande, Stadsbyggnad
Taggar: , , , , , , , , , , , ,

I stadsutvecklingsområdet Årstafältet planeras totalt omkring 4000 nya bostäder och en stadspark i ett centralt och attraktivt läge. Visionen för den nya stadsdelen är en plats för möten. Nu startar den andra etappen i Årstafältets nordligaste del med 640 lägenheter.

– De som flyttar in i kommer att har nära till allt; kollektivtrafik, butiker, restauranger, förskolor och en stor stadspark. Vi vill att de nya husen ska ha en variation i höjd och form och vi ser gärna lokaler i bottenvåningarna som ger folkliv och rörelse i stadsdelen, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).

– Det är med mycket stor glädje jag nu kan konstatera att vi tar ytterligare ett steg mot förverkligandet av nya bostäder i en modern grönskande landskapspark. Inte minst som vi nu med denna etapp fortsätter det lokalpolitiskt så viktiga arbetet med att knyta ihop Östberga och Årsta, säger Anders Hellström (M), ordförande i Enskede Årsta Vantörs stadsdelsnämnd.

Fakta:
Detaljplanen för Postgården, Årstafältet i stadsdelen Östberga utgör den andra bebyggelseetappen på Årstafältet och omfattar fältets norra delar mot Årstafältets tvärbanehållplats och Södra länken.

Följande byggföretag kommer att delta med projekt i Årstafältets etapp 2:
Stadsutveckling i Stockholm AB (30 bostadsrätter), Midroc Property Development AB (65 hyresrätter), Åke Sundvall Projekt AB (50 bostadsrätter), Småa AB (80 bostadsrätter), Sjaelsö Sverige AB 80 (bostadsrätter), ICA Fastigheter Sverige AB (170 bostadsrätter) och AB Familjebostäder (65 hyresrätter).

Läs pressmeddelandet och ärendet här.

Kommentarer är stängda