Beslut om 460 lägenheter i Norra Djurgårdsstaden

Kategorier: Pressmeddelande, Stadsbyggnad
Taggar: , , , , , , , , , , ,

Nu har stadsbyggnadsnämnden fattat beslut om att gå vidare med planerna för 460 lägenheter i den del av Norra Djurgårdsstaden som kallas Ängsbotten. Planen kommer att skapa möjligheter för bostäder, lokaler, förskola och handel.

 – De nya kvarteren är ett bra exempel på hur gammal industrimark kommer få nytt liv i och med att många nya bostäder byggs. I det fortsatta arbetet hoppas jag att husens gestaltning utvecklas och att den nya parken utformas med aktivitetsytor, bänkar och promenadvägar, säger Regina Kevius (M), stadsbyggnadsborgarråd.

– Norra Djurgårdsstaden ska bli en av världens främsta miljöstadsdelar där vi planerar för drygt 12000 nya bostäder. Nu tar vi ännu ett steg i processen och som stadsdelsnämndsordförande tycker jag att det är glädjande att stadsbyggnadsnämnden har lyssnat på oss och möjliggör att både bostäder och förskola införs i detaljplanen, säger Therese Carlborg (M), ordförande i Östermalms stadsdelsnämnd.

Fakta:
Ängsbotten består av tre kvarter söder om detaljplan Västra. Området är första porten till Norra Djurgårdsstaden och gränsar mot Kungliga nationalstadsparken i väster och Hjorthagsberget i öster. Inom Ängsbotten planeras för ca 460 bostäder, samt lokaler för kommersiell verksamhet, däribland en livsmedelsbutik. Kvarteren är en del av Norra Djurgårdsstaden, som fullt utbyggd kommer att vara en stadsdel med 12 000 bostäder och 35 000 nya arbetsplatser. Beslut om att anta detaljplanen beräknas kunna fattas innan årsskiftet.

Läs pressmeddelandet och ärendet här.

Kommentarer är stängda