Bygglov för 58 studentbostäder på KTH Campus

Kategorier: Pressmeddelande, Stadsbyggnad
Taggar: , , , , , , ,

Vid Stockholms universitet och högskolor utbildas framtidens arbetskraft. Stockholms stad arbetar hårt och målmedvetet för att skapa fler bostäder för studenter. Som ett led i detta arbete föreslås därför bygglov beviljas för 58 studentbostäder på KTH Campus vid stadsbyggnadsnämndens sammanträde den 13 juni.

Forskningen1_aForskningen1_b

 

Illustrationer: Sandell Sandberg

 

- Studentbostadsfrågan är högprioriterad och jag är glad över att vi nu kan bevilja bygglov för 58 studentbostäder på KTH Campus, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M). 

– Fler studentbostäder på KTH Campus bidrar till mer liv och trygghet, en plats som lever dygnet runt. Den aktuella byggnaden är spektakulär med hög arkitektonisk kvalitet, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).

Fakta
Stadsbyggnadsnämnden väntas den 13 juni bevilja bygglov för 58 studentbostäder vid Drottning Kristinas Väg 47 på KTH Campus. Till projektet hör en handelslokal på bottenplan och en vinterträdgård på tak som kan användas både för föreläsningar och som samlingsarea för allmänheten.

Kommentarer är stängda