Beslut om 120 hyresrätter i Hökarängen

Kategorier: Pressmeddelande, Stadsbyggnad
Taggar: , , , , , , ,

Idag, torsdag, beslutade stadsbyggnadsnämnden att påbörja detaljplanearbetet för 120 hyresrätter i Hökarängen. Förslaget innebär en förtätning i ett kollektivtrafiknära läge mellan Farsta och Hökarängen, och är en del i genomförandet av promenadstaden Stockholm.

- Förslaget innebär många nya hyresrätter samtidigt som gaturummet längs Lingvägen blir mer stadsmässigt genom närservice och restauranger i gatuplanet, säger stadsbyggnadsborgarråd Regina Kevius (M).

- Det är viktigt att vi använder stadens mark på ett klokt sätt och bygger där det är enkelt att välja kollektivtrafik istället för bil, säger stadsbyggnadsborgarråd Regina Kevius (M).

Fakta:

Byggherre: Primula Byggnads AB

Arkitekt: Ej beslutat

Antal bostäder: 120

Upplåtelseform: Hyresrätter

Bebyggelsen: Fyra punkthus med variation i volymerna som skapar en intressant gatuvy. Det tidiga gestaltningsförslaget föreslår platsmurad tegelfasad med skiftande mönstersättning och mjuka former i hörn och på detaljer. Husen ges en enhetlig gestaltning men med variationer i detaljer.

Avstånd till tunnelbana: 200 – 500 meter

Parkeringstal: 0,5 för bilar och 2,0 för cyklar

Plansamråd: 1 kvartalet 2014

Granskning: 2-3 kvartalet 2014

Antagande: 4 kvartalet 2014

Kommentarer är stängda