400 nya studentbostäder på Studentbacken

Kategorier: Stadsbyggnad
Taggar: , , , , , , , , , , ,

På torsdag den 12 december väntas stadsbyggnadsnämnden besluta att ställa ut detaljplanen för fastigheten Väbeln 3 (Jerum) på Studentbacken. Detaljplanen gör det möjligt för Stiftelsen Stockholms Studentbostäder att bygga ut sina befintliga hus med ytterligare 400 studentbostäder.

Väbeln 3, White arkitekter

- Jag är väldigt glad över att vi kunnat öka antalet studentbostäder i den här detaljplanen från 170 till 400. Studenter efterfrågar bostäder nära kollektivtrafiken och Studentbacken ligger nära Gärdets tunnelbanestation, men också lärosätena KTH, Stockholms universitet och Karolinska Institutet, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).

- Efter en lång process känns det helt fantastiskt att vi nu närmar oss en färdig detaljplan. Utbyggnaden av Väbeln 3 blir ett mycket välkommet tillskott för Stockholms studenter, säger Chris Österlund, VD på SSSB.


FAKTA

Byggherre: Stiftelsen Stockholms Studentbostäder

Illustration: White arkitekter

Antal bostäder: 400

Upplåtelseform: Hyresrätter

Avstånd till tunnelbana: 250 meter

Bostäderna: I huvudsak studentettor med pentry på cirka 20 kvadratmeter.

Förslaget har arbetats om efter samrådet så att påbyggnaden av de befintliga skivhusen blir två till tre våningar samt att husen förlängs med förskjutna nya byggnader ut mot Lidingövägen. Det ger möjlighet att bygga totalt cirka 400 nya studentbostäder i tio till elva våningar, samtidigt som husen anpassas bättre till Gärdeshöjdens bebyggelse.

Läs ärendet i sin helhet som ett PDF-dokument.

Kommentarer är stängda