300 nya lägenheter vid Telefonplan

Kategorier: Stadsbyggnad
Taggar: , , , , , , , , , , ,

På torsdag den 12 december väntas stadsbyggnadsnämnden godkänna detaljplanen för fastigheten Telefonfabriken 1 som ligger intill Konstfack vid Telefonplan. Förslaget innehåller tre kvarter med totalt 300 lägenheter, 15 stadsradhus och en förskola.

Telefonfabriken

- De här nya bostäderna är en del i vår satsning på att fortsätta omvandla Telefonplan från ett industriområde till en blandad stadsbebyggelse med bostäder, arbetsplatser och service, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).

- Att bygga fler bostäder är en prioriterad fråga i alla stadsdelar. Därför är jag glad över att vi nu godkänner en detaljplan med över 300 nya bostäder vid Telefonplan, bara ett par hundra meter från tunnelbanan, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).

Förslaget bygger vidare på den befintliga karaktären med en blandning av höga och låga hus och med olika uttryck i gestaltningen av fasaderna. Den nya bebyggelsen varierar från två våningar höga stadsradhus till ett högre hus om 16 våningar. Detaljplanen är indelad i tre kvarter som alla får ett eget uttryck i volym, gestaltning och innehåll. Alla kvarter har lokaler i bottenplan och det västra kvarteret inrymmer även en förskola med sex avdelningar.

Telefonfabriken 1, Rosenbergs 3

FAKTA

Byggherre: Vasakronan

Illustration: Rosenberg arkitekter och Arkitema DOT

Antal bostäder: 300 lägenheter och 15 stadsradhus

Upplåtelseform: Bostadsrätter

Avstånd till tunnelbana: 250 meter

Parkeringstal: 0,7 för bilar och 2-3 för cyklar

Läs ärendet i sin helhet som ett PDF-dokument.

Kommentarer är stängda