140 nya lägenheter vid Gärdet

Kategorier: Pressmeddelande, Stadsbyggnad
Taggar: , , , , , , , , , , , , , ,

På torsdag den 12 december väntas stadsbyggnadsnämnden fatta beslut om att anta detaljplanen för del av fastigheten Stettin 7 intill Gärdets sportfält på Sandhamnsgatan. Antagandet innebär att den befintliga industrifastigheten kan ersättas med 140 nya lägenheter, en förskola och lokaler för verksamheter.

Stettin 7, huvudbild
– Det här projektet är ett bra exempel på arkitektur med hög kvalitet och nyskapande uttryck. Jag är övertygad om att byggnaden kommer att bli omtyckt och omtalad av många människor, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).

– Det är viktigt att vi håller en hög takt i bostadsbyggandet och därför är jag glad att vi nu antar detaljplanen för 140 nya bostäder i ett kollektivtrafiknära läge vid Gärdet, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).

Stetin, vy mot öst

FAKTA

Byggherre: Oscar Properties

Illustration: Bjarke Ingels Group

Antal bostäder: 140

Upplåtelseform: Bostadsrätter

Avstånd till kollektivtrafik: 700 meter till Karlaplans tunnelbanestation, busslinjer 1, 72 och 76 har hållplatser precis intill. Framtida Spårväg City kommer att ha hållplatser på Lindarängsvägen och i Frihamnen.

Parkeringstal: 0,8 för bilar och minst 2,5 för cyklar.

Detaljplanen gör det möjligt att uppföra en byggnad med 140 bostadsrätter på fastigheten Stettin 7 vid hörnet av Lindarängsvägen/Sandhamnsgatan vid Gärdet.

Byggnadens bottenvåning ska innehålla lokaler för centrumändamål och en förskola om minst 650 kvadratmeter. Minst 300 kvadratmeter av gården ska vara avsatt till förskolan. Parkeringsgarage anordnas under mark.

Läs ärendet i sin helhet som ett PDF-dokument.

Kommentarer är stängda