Så blir Gubbängens sportfält om några år

Kategorier: Idrott, Pressmeddelande
Taggar: , , , , , , , , , , , , , , ,

En konstgräsplan, två naturgräsplaner, en belyst motionsslinga, ett utegym samt en service- och omklädningsbyggnad ska anläggas på Gubbängens sportfält under 2016. Investeringen är en del i stadens mål att göra Farsta till ett idrottsprofilområde samt omfattar även ersättningsytor för rugbyn som flyttar från Årstafältet.

– Jag är väldigt glad åt denna satsning som dels innebär att vi kan säkra upp rugbyverksamheten i Söderort och samtidigt förbättra möjligheten såväl för spontanidrotten som för fotbollsföreningarna i Gubbängen, säger idrottsborgarrådet Regina Kevius (M).

– Satsningen på att utveckla Gubbängens sportfält är en viktig del i att nå målet om att locka fler stockholmare till att börja motionera, säger idrottsborgarrådet Regina Kevius (M).

Fakta Gubbängsfältet är beläget mellan Gubbängen och Örbyleden i Hökarängen och är cirka 24 hektar stort, varav den aktuella markytan för idrott och motion uppgår till cirka 15 ha. Genom den nya motionsslingan kopplas Sportfältet på ett tydligare sätt ihop med Gubbängens idrottsplats.

Investeringen skapar också bättre förutsättningar för att utveckla Eken Cup med bland annat utökade serverings- och parkeringsmöjligheter. Fältet tillsammans med Gubbängens bollplan ska även fortsättningsvis kunna rymma minst 55 provisoriska handbollsplaner i samband med turneringen.

Investeringen är budgeterad till 60 miljoner kronor och beräknas vara klar under 2016. Beslut fattas i idrottsnämnden den 17 december 2013.

Länk till ärendet finner du här.
Gubbängens sportfält_karta

Kommentarer är stängda