Vi har nått årsmålet för nya bostäder i godkända detaljplaner

Kategorier: Pressmeddelande, Stadsbyggnad
Taggar: , , , , , , , , , , , , , , ,

På stadsbyggnadsnämndens sammanträde den 12 december godkändes elva detaljplaner med nya bostäder. Det handlade bland annat om 300 nya studentbostäder i Ängsbotten i Norra Djurgårdsstaden, 315 nya bostäder vid Telefonplan och 440 nya bostäder i Årstadal. Sammanlagt har detaljplaner för 5 258 nya bostäder godkänts under året vilket överskrider årsmålet på 5 000.

– Jag är väldigt glad att vi levererat fler bostäder i godkända planer för året än vad vi lovat. Det visar på att stadens organisation är rustad för utmaningen att leverera 140 000 bostäder till år 2030, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).

– Studentbostadsfrågan är högprioriterad för oss och förra veckans beslut i stadsbyggnadsnämnden omfattade 1 035 nya studentbostäder i olika planskeden. Bland annat antogs planen för 245 stycken i S:t Görans Gymnasium på Kungsholmen och 300 stycken godkändes i en detaljplan för Norra Djurgårdsstaden, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).

Fakta
Årsmål för 2013: 5 000 nya bostäder i godkända och antagna detaljplaner
Resultat: 5 258 nya bostäder i godkända och antagna detaljplaner

Kommentarer är stängda