Start för 170 smålägenheter på Gärdet

Kategorier: Okategoriserade, Pressmeddelande, Stadsbyggnad
Taggar: , , , , , , , ,

På torsdag i nästa vecka väntas stadsbyggnadsnämnden besluta att starta planarbetet för 170 smålägenheter på Gärdet. Detaljplanen gör det möjligt att bygga om en befintlig kontorsfastighet på Tegeluddsvägen 70-80 till bostäder samt höja byggnaden med tre våningar. Lägenheterna planeras bli mellan 16 och 25 kvadratmeter stora.

Tegeludden 13 beskuren
Förslaget sett från korsningen Tegeluddsvägen – Sehlstedtsgatan. Illustration: White Arkitekter.

– Vi har ett mål om att bygga 140 000 bostäder i Stockholm till 2030 och det här är ett bra exempel på hur vi kan få in ett stort antal centralt i staden dit jag vet att många drömmer om att flytta, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).

– Jag är glad över att det finns en ambition bland byggherrarna att även bygga mindre lägenheter. Det är något som vi ser en ökad efterfrågan på och den här storleken kan lämpa sig bra för till exempel ungdomar och singlar, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).

FAKTA

Byggherre: Djurgårdsstadens fastigheter AB, Estancia Fastigheter AB

Illustration: White Arkitekter

Antal bostäder: 170

Upplåtelseform: Bostadssrätter

Avstånd till tunnelbana: Cirka 900 meter till Gärdets tunnelbanestation och 800 meter till Karlaplans tunnelbanestation. Busslinjer 1, 72 och 76 har hållplatser precis intill. Framtida Spårväg City kommer att ha hållplatser på Lindarängsvägen och i Frihamnen.

Parkeringstal: 0,12 för bilar.

I korsningen Tegeluddsvägen – Sehlstedtgatan föreslås restaurang eller lokaler för handel. Bottenvåningarna föreslås att även i övrigt i så stor utsträckning som möjligt utformas med publika lokaler.

Presskontakt: Sylvia Rezania 076-1229200

Kommentarer är stängda