Klocktornet i Hagastaden återuppstår

Kategorier: Okategoriserade, Pressmeddelande, Stadsbyggnad
Taggar: , , , , , , , ,

Den gamla godsstationens klocktorn var en symbol för Norra stationsområdet och för platsens historia. Arbetet med att finna en ny plats för tornet i den framväxande stadsdelen Hagastaden har återupptagits och idag presenteras den plats där tornet kan återuppbyggas.

- Jag är väldigt glad över att vi nu har en lösning för klocktornet. De bostäder och kontor som kommer byggas intill klocktornet får en referenspunkt och ett tydligt landmärke för Hagastaden, säger finansborgarrådet Sten Nordin (M).

- Jag vet att många blev ledsna när klocktornet revs och vi kommer därför att bygga upp klocktornet för att markera Norra Stationsområdets historia. Jag hoppas att det kommer att vara en kulturhistorisk symbol även för den nya stadsdelen Hagastaden, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).

Tornet kommer att uppföras som en konstnärlig utsmyckning och som en karaktärsmarkör för den nya stadsdelen. Tornet placeras i det kommande parkstråket norr om korsningen Norra stationsgatan – Hälsingegatan, nära dess ursprungliga plats.

Staden kommer att ansvara för att återuppbyggnaden sker. Kostnaden för återuppbyggnaden är 11,7 mnkr och tas inom ramen för Hagastadsexploateringen.

Presskontakt: Sylvia Rezania, 076-12 29 200

Kommentarer är stängda