70 nya studentbostäder till Älvsjö

Kategorier: Okategoriserade, Pressmeddelande, Stadsbyggnad
Taggar: , , , , , , , , , , , , ,

Idag beslutade stadsbyggnadsnämnden att starta planarbetet för 70 nya studentbostäder och ytterligare 400 lägenheter vid Armborstvägen intill Älvsjö centrum i stadsdelen Solberga. Förslaget innebär en fristående byggnad med studentbostäder och tre nya kvarter med fyra till tio våningar och lokaler för verksamheter i bottenvåningarna. Utgångspunkten är en stadsmässig kvarterskaraktär med tydliga gaturum.

Illustration Sandaletten 1_1
Strukturplan från programmet med planområdesavgränsning för etappen markerad i rött. Illustration: Rosenbergs arkitekter bearbetad av White arkitekter.

– Studenter efterfrågar bostäder i kollektivtrafiknära lägen. Därför är jag glad över att de här 70 studentbostäder kommer att ligga nära Älvsjö centrum där det finns både pendeltåg och många busslinjer, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).

– De nya byggnaderna kommer att ge ett positivt tillskott av bostäder i stadsdelen. Samtidigt bidrar de till ett tydligare gaturum med stadskvaliteter och en bättre koppling för boende och besökare till den närliggande naturen, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).

FAKTA

Byggherre: Familjebostäder och JM

Antal bostäder: 70 studentbostäder och ytterligare 400 lägenheter

Upplåtelseform: Hyresrätter och bostadsrätter

Illustration: Rosenbergs arkitekter bearbetad av White arkitekter

Avstånd till kollektivtrafik: Cirka 400 meter till Älvsjö station, med pendeltåg och hållplatser för ett antal busslinjer

Parkeringstal: Utreds i det kommande planarbetet

Presskontakt: Sylvia Rezania 076-1229200

Läs ärendet i sin helhet här

Kommentarer är stängda