Tillskott på sex konstgräsplaner i Stockholm

Kategorier: Idrott
Taggar: , , , , , , , , , , , , , ,

Igår, tisdag, beslutade idrottsnämnden om att anlägga tre nya konstgräsplaner samt byta ut tre uttjänta konstgräsmattor. Beslutet innebär att Eriksdals bollplan får en 9-manna plan (som även kan nyttjas som två st 7-mannaplaner) under 2014 och att Enskede IP får en 7-manna och en 11-mannaplan under 2015. Därtill beslutade idrottsnämnden att bevilja investeringsbidrag till Hässelby SK fotboll som själva kommer att anlägga konstgräsplan på Hässelby IP, något som även kommer gynna breddidrottsföreningarna i Västerort.

Livslängden för själva kontgräsmattan är cirka 10 år. Mattorna på Zinkensdamm IP, Blackebergs BP samt Grimsta IP börjar närma sig detta och behöver därför bytas ut. Befintligt konstgräs med ifyllnad på Grimsta IP är dock i så pass bra skicka att den kommer att flyttas över till Spånga IP och Ängby IP och delas upp i två 7-manna konstgräsfotbollsplaner för bredd-fotboll. Totalt innebär idrottsnämndens beslut ett tillskott på sex stycken konstgräsplaner i Stockholms stad.

Sedan 2006 har Stockholms stad anlagt 48 konstgräsplaner och under året kommer ytterligare 14 planer att få konstgräs. Det innebär att staden vid utgången av 2014 kommer ha 80 konstgräsplaner vilket är ett välkommet tillskott för barn- och ungdomsidrotten i Stockholm.

Kommentarer är stängda