40 nya studentbostäder till Gubbängen

Kategorier: Pressmeddelande, Stadsbyggnad
Taggar: , , , , , , ,

På torsdag i nästa vecka väntas stadsbyggnadsnämnden besluta att starta planarbetet för 40 nya studentbostäder i kvarteret Sicklingen på Knektvägen i Gubbängen. Förslaget innebär ett fristående lamellhus med studentbostäder i fyra till sex våningar samt gemensamhetslokaler och cykelparkering i en öppen bottenvåning.

studenthuset
Perspektiv mot norr, Gubbängens tunnelbanestation ligger till höger. Illustration: Utopia arkitekter.

– Studenter efterfrågar bostäder i kollektivtrafiknära lägen. Därför är jag glad över att de här 40 studentbostäder kommer att ligga i direkt anslutning till Gubbängens tunnelbanestation, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).

– Det är roligt med byggherrar som låter arkitekterna ta ut svängarna på det här viset och jag är övertygad om att det blir ett positivt tillskott i den befintliga miljön, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).

FAKTA

Byggherre: Åke Sundvall Projekt AB

Antal bostäder: 40 studentbostäder

Upplåtelseform: Tomträtt

Illustration: Utopia arkitekter

Avstånd till kollektivtrafik: 30 meter till Gubbängens tunnelbanestation

Parkeringstal: Noll för bilar och en per bostad för cyklar

Presskontakt: Sylvia Rezania 076-1229200

Läs ärendet i sin helhet här

Kommentarer är stängda