Snart står fyra nya idrottshallar klara

Kategorier: Idrott, Stadsbyggnad
Taggar: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

I dag beslutade stadsbyggnadsnämnden att bevilja bygglov för fyra fullstora idrottshallar i Stockholm. Två av de nya hallarna kommer att vara klara redan till årsskiftet 2014/15 och de andra två under våren 2015.

Hallarna placeras i Gröndal, Hässelby Villastad, Sätra och Hjulsta och är en del i Alliansens satsning (jag har skrivit mer om det här) om att snabbt kunna bygga fler hallar för pengarna för att möta det behov som finns bland alla stockholmare.

Förhoppningen är att idrottshallarna kommer att locka många att börja idrotta. Framförallt är det viktigt att barn och ungdomar får möjlighet att röra på sig. Tidigare har stadens idrottshallar tyvärr blivit alldeles för dyra och det är något som jag kämpat för att ändra på. De här fyra hallarna kommer att kosta omkring 20 miljoner styck och det är en väsentlig skillnad som gör att vi nu kan bygga fler för pengarna.

De nya hallarna kommer, i enlighet med Alliansens uttalade inriktning, att byggas i ett enklare utförande än de hallar som staden historiskt har byggt. Med enklare menas att breddidrottens behov på funktion ska vara utgångspunkten för hallarnas utformning.

Hallarna uppfyller alla breddidrottens krav på fullstora spelmått (20×40 meter), omklädningsrum och förråd samtidigt som exempelvis dubbelsidiga läktare och annat som breddidrotten inte har behov av prioriterats bort. Det ger lägre investeringskostnader vilket i längden innebär att vi kan bygga fler hallar för pengarna.

De fyra hallarna innebär ett tillskott på minst 240 nya träningstimmar per vecka för skolorna och för föreningslivet. Bakgrunden till satsningen är de önskemål som idrotts- och föreningslivet uttryckt kring behovet av fler anläggningar och fler halltider, helst i det område där barnen som utövar idrotten bor. Eftersom idrottsföreningarna är grunden för idrottslivet i Stockholm och en viktig del i att få fler stockholmare fysiskt aktiva och det är därför viktigt att vi är lyhörda för deras behov.

De fyra hallarna kommer att placeras på följande platser:

• Hjulsta bollplan
• Hässelby villastads bollplan
• Sätra idrottsplats
• Blommensbergs bollplan (väster om sjön Trekanten, nära Gröndal/Aspudden)

 

Kommentarer är stängda