Välkommen till prisutdelningen för Årets Stockholmsbyggnad 2014

Kategorier: Pressmeddelande, Stadsbyggnad
Taggar: , , , , , ,

Fredag den 9 maj tillkännages vinnaren av Årets Stockholmsbyggnad 2014. Alla är varmt välkomna att delta vid prisceremonin i Stockholmsrummet på Kulturhuset. Ingång sker via tunnelbaneplanet på Sergels torg och ceremonin håller på mellan klockan 17.30 – 18.30.

- Jag ser fram emot att få presentera vinnaren av Årets Stockholmsbyggnad 2014 som har röstats fram av allmänheten. Till 2030 ska vi bygga 140 000 nya bostäder i Stockholm. Därför tycker jag att det är viktigt att stockholmarna engagerar sig i hur vi bygger staden, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).

Om tävlingen
Tävlingen är årligen återkommande och ger möjlighet att nominera och rösta fram stora som små byggnader i Stockholms stad: bostadshus, villor, kontor eller köpcentrum, inne i city likväl som i ytterstaden. Tio finalister gallrades fram av en jury utifrån byggnadens estetik, hållbarhet, funktion, innovation och betydelse för staden. Följande byggnadsverk valdes ut bland de inlämnade förslagen:

1. Främlingsvägen
2. Oaxen och djurgårdsvarvet
3. Strömkajen, terminaler
4. Nya Krematoriet
5. Skagershuset
6. Tele2 Arena
7. Brovaktarparken
8. Strömparterren, paviljonger
9. HornHuset, Hornstull
10. Innanhavet, Lugnets skola

Bilder på finalisterna och mer information hittar du här.

Juryn
Regina Kevius, stadsbyggnadsborgarråd och juryns ordförande
Maria Östberg Svanelind, vice ordförande i stadsbyggnadsnämnden
Anders Bodin, Skönhetsrådets ordförande
Lars Epstein, krönikör och bloggare på DN Stockholm
Rahel Belatchew Lerdell, arkitekt på Belatchew Arkitekter
Lilla Namo, arkitekturstudent, rappare och sångerska
Martin Wiorek, stockholmare med intresse för arkitektur (framtagen ur de nominerade för juryn)
Karolina Keyzer, Stockholms stadsarkitekt

Kommentarer är stängda