Viktiga beslut i stadsbyggnadsnämnden

Kategorier: Okategoriserade, Stadsbyggnad
Taggar: , , , , , , , , , , , , ,

Tillgång till studentbostäder är en förutsättning för att Stockholm ska fortsätta att vara en attraktiv stad och de som vill studera här ska känna sig trygga i att de också kommer att få ett boende. Behovet av studentbostäder är stort i Stockholm och det är något som vi tar på allvar. På dagens stadsbyggnadsnämnd beslutade vi att starta detaljplanen för 210 nya studentbostäder i Farsta som Familjebostäder vill bygga.

Brofästet
Bilden föreställer Tobin Properties & Ebab samt Einar Mattssons kvarter i Brofästet i Norra Djurgårdsstaden. Illustration: Urbio

Nämnden beslutade också att ställa ut ett planförslag med total 260 nya studentbostäder på KTH Campus. Planerna innebär att Akademiska Hus kan utveckla campus med fem nya studentbostadshus samt en tillbyggnad av befintliga institutionsbyggnader. Totalt har vi nu 6 966 studentbostäder i antagna eller pågående detaljplaner.

Även detaljplanen för Brofästet i Norra Djurgårdsstaden ställs nu ut på granskning. Etappen innehåller totalt 600 nya bostäder och ska byggas längs med Husarviken av åtta byggherrar.

Farsta är utpekat som en av stadens tyngdpunkter i Promenadstaden. Det innebär att det är en plats där en omfattande utveckling av bostäder är särskilt eftersträvansvärt. Det är därför glädjande att nämnden beslutade att starta ytterligare en detaljplan i Farsta. Den innebär att Stockholmshem och byggnadsfirman Viktor Hanson kommer att bygga 150 nya bostäder i sex flerbostadshus i anslutning till Perstorpsvägen.

Kommentarer är stängda