Kärrtorps IP återinvigt efter en omfattande upprustning

Kategorier: Idrott, Pressmeddelande
Taggar: , , , , , , , , ,

Söndagen den 8 juni återinvigde idrottsnämndens Billy Östh Kärrtorps IP efter en omfattande renovering. Upprustningen har inneburit att de befintliga natur- och grusplanerna har ersatts med två 11-mannakonstgräsplaner men även att en ny omklädningsbyggnad byggts samt att belysning och stängsel bytts ut.

– I en tid när Stockholm växer, och efterfrågan på bollplaner är stor, har vi de senaste åren kraftigt investerat i förbättrade idrottsmöjligheter för stockholmarna. I och med de nya planerna på Kärrtorps IP så finns det 66 konstgräsplaner runt om i staden, säger Billy Östh (M), tf gruppledare i idrottsnämnden i Stockholms stad.

– Genom de nya konstgräsplanerna på Kärrtorps IP ökar antalet timmar på konstgräs i Söderort med 4000 timmar per år, säger Billy Östh (M)

Billy inviger

Fakta
Tidigare har det funnits en 11-manna grusplan och en 7-manna naturgräsplan på Kärrtorps IP. I samband med att detaljplanen ändrades för ett par år sedan så utökades idrottsplatsens yta vilket gjorde det möjligt att anlägga två regelrätta 11-mannaplaner.

Kärrtorps IP har sedan tidigare en 11-mannaplan med konstgräs, med de nya planerna innebär det att idrottsplatsen kommer att ha totalt tre fullstora 11-mannakonstgräsplaner. Därtill innehåller idrottsplatsen också ytor för tennis, beachvolleyboll, amerikansk fotboll, friidrott, löpning samt en isrink.

Inom kort kommer även ett bullerplank att byggas för att minska bullret i intilliggande bostäderna.

Under 2014 kommer ytterligare nio konstgräsplaner att anläggas i Stockholms stad.

Kommentarer är stängda