Höghus med 240 studentbostäder i Tensta centrum

Kategorier: Pressmeddelande, Stadsbyggnad
Taggar: , , , , , , , ,

På torsdag väntas stadsbyggnadsnämnden anta detaljplanen för 240 nya studentbostäder i ett höghus vid Tensta centrum. Bostadshuset blir 18 våningar högt med lokaler i bottenplan, solterrass och cykelrum för 220 cyklar. Antalet bostäder har ökat med 30 stycken från det ursprungliga förslaget.

Studentskrapan i Tensta centrum
Studenthuset från väster längs Tenstagången. Illustration: Belatchew Arkitekter.

- Vi måste se till att bygga bort bostadsbristen för studenterna i Stockholm. Därför är jag mycket glad över att vi nu kan anta planen för 240 nya studentbostäder precis bredvid tunnelbanestationen i Tensta centrum, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).

- Studentbostäderna är även viktiga ur ett integrationsperspektiv eftersom Tensta nu får en boendeform som ofta saknas i stadsdelar från 1960- och 1970-talen, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).

FAKTA

Byggherre: Åke Sundvall Projekt AB

Antal bostäder: 240 studentbostäder

Upplåtelseform: Tomträtt

Illustration: Belatchew Arkitekter

Avstånd till kollektivtrafik: 50 meter till Tensta tunnelbanestation

Parkeringstal: Totalt 285 platser för cykelparkering och två handikapplatser för bilar.

Planerad inflyttning: Höstterminen 2016

Presskontakt: Sylvia Rezania 076-1229200

Läs ärendet i sin helhet här

Kommentarer är stängda