Välkomna till Vanadisbadet nu på söndag!

Kategorier: Idrott, Livet som borgarråd
Taggar: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Det är många stockholmare som har barndomsminnen från Vanadisbadet. Det är inte så konstigt eftersom badet byggdes 1938. Vi är många som tyckte att det var tråkigt det populära utomhusbadet beläget centralt och vackert i den gröna oasen Vanadislunden, stängdes.

När jag blev idrottsborgarråd 2010 så hade badet varit stängt i nästan tre år och höll på att förfalla. Det hade funnits storslagna idéer och debatten om badets framtid fördes i ganska starka ordalag.

Under hösten 2011 kom vi i alliansen i idrottsnämnden överens om att vi borde göra allt i vår makt för att kunna renovera och rusta upp badet. Vi frågade idrottsförvaltningen vad en upprustning skulle kosta som innebar att stockholmarna åter kunde få ta en simtur mitt i city. Det skulle inte vara en lyxig anläggning, utan ett tillgängligt och fräscht utomhusbad. Svaret blev 53 miljoner kronor och i verksamhetsplanen för 2012 avsatte vi dessa pengar för en upprusning av Vanadisbadet.

Beslutet togs den 9 december 2011. Nu har det gått nästan 30 månader sedan beslutet om upprustningen. Jag kommer inte att återge de många byråkratiska turerna eller berätta om allt krångel som har kantrat projektet, för det skulle kunna rymma en hel bok.

Jag kan istället konstatera att jag blir så oerhört glad när jag ser de här fotona som togs igår, den 10 juni 2014.

Nu på söndag kl 12:30 kan vi äntligen erbjuda ett fungerande Vanadisbad till stockholmarna.

Varmt välkomna!

Vanadisbadet, 10 juni 2014.
vanadis1

vanadis3

 

 

Kommentarer är stängda