Byggstart för Stockholms nya Citybad

Kategorier: Idrott, Pressmeddelande
Taggar: , , , , , , , ,

Stadsmiljöborgarråd Per Ankersjö (C) och Södermalms stadsdelsnämndsordförande Christoffer Järkeborn (M) presenterade idag planerna för Stockholms Citybad. Badet kommer att ligga utmed Årstaviken vid Drakenbergsparkens sydvästra ände vid Tanto strandbad. Arbetet börjar den 25 Juni och beräknas pågå fram till den 16 juli, då citybadet ska stå klart för badsugna stockholmare.

Citybadet kommer att utformas med en brygglösning som ramar in badplatsen och kompletteras med hopptorn, klättervägg och en fristående flytbrygga. Stockholms stad har avsatt 2 miljoner kronor inom ramen för idrottsnämndens budget för 2014 och utöver dessa pengar så kommer Södermalms stadsdelsnämnd kommer att gå in med ytterligare 500 Tkr för att anpassa och bygga ut stranden

- Stockholm är unikt på så sätt att man kan bada i rent vatten centralt i staden. Därför är det roligt att vi nu kan anlägga ett riktigt citybad. Det är också viktigt att stadsmiljön förbättras i takt med att Stockholm växer så att stadens attraktivitet bibehålls och gärna ökar, säger stadsmiljöborgarråd Per Ankersjö (C).

- Det är väldigt roligt att citybadet kommer att placeras här på Södermalm och det kommer bli ett välkommet tillskott för stadsdelen och de boende i området. Genom en utveckling av Tanto strandbad möjliggörs för fler stockholmare att bada samtidigt som den föreslagna brygglösningen skapar en mer säker badplats, säger Södermalms stadsdelsnämndsordförande Christoffer Järkeborn (M)

tantobadet

Kommentarer är stängda