Ny specialhall för gymnastiken planeras i Söderort

Kategorier: Idrott, Pressmeddelande
Taggar: , , , , , , ,

Idrottsnämnden fattade den 17 juni beslut om att bygga en ny specialhall för gymnastiken på Mälarhöjdens IP. Hallen som beräknas stå klar under 2016 kommer i huvudsak att rymma disciplinerna artistisk gymnastik och truppgymnastik.

- Gymnastiken är den femte populäraste idrotten i Stockholm idag och intresset växer hela tiden. Enbart i Söderort finns det cirka 3000 aktiva gymnaster och behovet av en specialhall är stort, säger Billy Östh (M), tf gruppledare i idrottsnämnden i Stockholms stad.

- Placeringen av hallen är bra ur flera perspektiv. Dels breddar det idrottsplatsens verksamhetsutbud samtidigt som den nya hallen kommer att fungera som en bullervall mellan det nya bostadsområdet Gyllene ratten och E4:an, säger Billy Östh (M)

Fakta

•Hallen som beräknas stå klar under 2016 kommer att bli cirka 3350 kvm stor och kosta 49 miljoner kronor. Syftet med den nya hallen är att skapa bättre förutsättningar för gymnastikföreningarna och deras verksamhet. Genom en specialhall för gymnastiken är det möjligt att låta redskap och utrustning i stor utsträckning stå kvar framme vilket sparar mycket tid och kraft, liksom att förråden för redskap kan minimeras.

•I Stockholms stad finns idag cirka 5000 aktiva gymnaster fördelat på knappt 20 olika föreningar. Genom att den nya specialhallen för gymnastik är uppdelad i olika delar så är det möjligt för att bedriva flera verksamheter parallellt.

•I anläggningen ska även viss tävlingsverksamhet kunna bedrivas.

Kommentarer är stängda