Satsning på ishockey för barn och unga i Järva

Kategorier: Idrott, Stadsbyggnad
Taggar: , , , , , , , , , , ,

Idrottsnämnden i Stockholms stad har beviljat 200 000 kronor till projektet ”Ishockey för alla” som drivs av Djurgården Hockey tillsammans med Kista hockey. Målet för projektet är att genom drive in-verksamhet, uppsökande verksamhet samt gratis skridsko- och hockeyskola locka och inspirera fysiskt inaktiva barn och unga i Kista, Husby och Akalla till att börja idrotta.

- Idrottsnämndens viktigaste mål är att få fler stockholmare att börja idrotta i syfte att förbättra folkhälsan. Det är glädjande att samarbetet med Djurgården och det privata näringslivet nu fördjupas och att vi genom det nya ungdomsprojektet kan erbjuda fler fritidsaktiviteter för våra ungdomar, säger Bo Sundin (M) ordförande i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd tillika ersättare i idrottsnämnden.

- Detta är en del i vårt och Stockholms Stads arbete att få fler att involvera sig i ishockeyn, både tjejer och personer som traditionellt sett inte växt upp med sporten. Det handlar om att öka mångfalden och därigenom samtidigt ge hockeyn i Stockholm möjlighet att växa, säger Djurgården Hockeys verksamhetschef KG Stoppel.

Fakta
•Syftet med projektet Ishockey för alla är en aktiv prova på-verksamhet som är kopplad till både skoltid samt eftermiddagar och helger. Målgruppen är barn och unga mellan 5-18 år som är bosatta i Kista, Husby och Akalla. Målgruppen ska nås genom att besöka skolor i området, genomföra centrumaktiviteter samt bjuda in ungdomar till Hovet för att gå på hockey. Målet är att 1000 ungdomar ska ha provat på ishockey minst en gång och att 500 ska ha provat på ishockey minst tre gånger.

•Förutom bidrag från staden så ska Djurgården med hjälp av sponsorer själva investera 300 000 kronor i projektet. Verksamheten drar igång till hösten 2014.

•Därutöver kommer Djurgårdens herrlag att genomföra ett antal träningar lokalt samt att både juniorlag och damlag kommer att spela några av sina matcher i Husby Ishall.

Kommentarer är stängda