Nytt utegym på Gärdets sportfält

Kategorier: Idrott, Pressmeddelande
Taggar: , , , , , , , ,

I höstas uppmuntrades stockholmarna att inkomma med sina tankar och idéer om hur vi tillsammans kan utveckla Gärdets sportfält. Responsen var stor och det kom in många bra och spännande förslag. Det mest populära önskemålet var att staden skulle anlägga ett utegym i anslutning till sportfältet. Staden och idrottsnämnden tog till sig av detta och uppdrog i december åt idrottsförvaltningen att i dialog med Kungliga Djurgårdsförvaltningen som äger marken planera för ett utegym på platsen.

IMG_6808

Igår invigdes så äntligen det efterlängtade utegymmet på sportfältet. Utegymmet har 12 stationer vilket möjliggör för att kunna träna hela kroppen. Det finns två inställningar på stationerna, en lätt och en lite tyngre så att så många som möjligt kan använda det. Under sommaren så finns det möjlighet att få en gratis instruktion i utegymmet. För att boka en tid för instruktion så går det bra att kontakta personalen på Kampementsbadet på telefonnummer 08-508 411 78.
IMG_6776

Förutom utegymmet så invigdes också de upprustade beachvolleybollplanerna som ligger strax intill utegymmet och som nu har anpassats för internationella tävlingsmått.
IMG_6741

Sedan 2009 har Stockholms stad byggt mer än 30 utegym och fler planeras. På länken kan du hitta till ditt närmaste utegym: http://www.stockholm.se/-/Jamfor/?enhetstyp=96a67da3938b487eac3449b155cb277b&slumpfro=242816071

Kommentarer är stängda