Stockholms stad utsedd till årets idrottskommun

Kategorier: Idrott, Pressmeddelande
Taggar: , , , , , , , ,

Stockholm stad har utsetts till Sveriges främsta idrottskommun av svenska folket. I en undersökning som tidningen Sport och Affärer genomfört tillsammans med Demoskop så rankas Stockholm som den bästa kommunen i landet på spontan-, bredd- och elitidrott samt friluftsfrågor av svenska folket.

– Det känns självklart mycket bra att Stockholms fina idrottsframgångar uppmärksammas runt om i Sverige. Stockholms stad har en unikt stark kombination av elit- och breddidrott som jag är mycket stolt över, säger Sten Nordin finansborgarråd och kommunstyrelsens ordförande Stockholms stad.

– Vi är glada för utmärkelsen och tycker det är roligt att svenska folket uppskattar våra satsningar på friluftsliv, spontanidrott och breddverksamhet. Dessa områden har varit särskilt prioriterade av alliansen i idrottsnämnden de senaste åren, säger idrottsborgarrådet Regina Kevius (M)

Fakta:
Undersökningen är genomförd av Demoskop under våren 2014. Urvalet är riksrepresentativt och baseras på 1000 genomförda intervjuer med personer mellan 18-89 år

Kommentarer är stängda