Idrottsdebatt med Stockholms idrottsförbund

Kategorier: Idrott
Taggar: , , , , , , , , , ,

Igår, tisdag, bjöd Stockholms idrottsförbund in samtliga partier i idrottsnämnden till en idrottsdebatt på Fryshuset. Intresset hos idrotten var stort och närmare 200 personer från föreningar och specialidrottsförbund fanns på plats.

Debatten kom i huvudsak att handla om behovet av nya idrottsanläggningar i Stockholm, inte minst i en tid när Stockholm växer. Moderaterna representerades av Billy Östh som andra namn i idrottsnämnden. Billy redogjorde för de investeringar som genomförts under alliansens styre, om Moderaternas visioner framåt men även arbetet med den långsiktiga investeringsplan som kommer att presenteras under hösten. När Stockholm planerar för 140 000 bostäder är det viktigt att idrotten finns med i stadsplaneringen planeringen vilket vi sett till att den gör i bland annat Norra Djurgårdsstaden, Hagastaden och på Årstafältet. Den lågsiktiga investeringsplanen syftar till att kartlägga var behovet av nya anläggningar är som störst utifrån ett antal parametrar som t ex befolkningsutveckling, befintliga anläggningar, andelen fysiskt inaktiva personer och föreningslivets verksamhetsområden.

Det blev en bra debatt där alla fick presentera sina idéer och visioner. Publiken och föreningarna fick också möjlighet att ställa frågor direkt till panelen. Ett stort tack till alla som var där och som kom och lyssnade!

Panel

Panelen från vänster.

Daniele Fava (FP), Leif Kroon (KD), Åsa Lindhagen (MP), Billy Östh (M), Emilia Bjuggren (S) samt Mehdi Oguzsoy (V)

Kommentarer är stängda