Stockholm utsedd till Sveriges främsta idrottskommun 2014

Kategorier: Idrott, Pressmeddelande
Taggar: , , , , , , , , , , ,

Stockholm har utsetts till Sveriges främsta idrottskommun 2014 av tidningen Sport och Affärer. I motiveringen anges bland annat stadens arbete med det idrottspolitiska programmet, satsningar på spontanidrott för tjejer men även god tillgång på kvalitativa arenor.

- Vårt fokus har varit att få fler stockholmare att börja idrotta och det är därför roligt att det arbetet, genom det idrottspolitiska programmet, lyfts fram i motiveringen, säger idrottsborgarrådet Regina Kevius (M).

- Vi är stolta över att vara den kommun som erbjuder bäst förutsättningar för idrottsevenemang. Det är ett resultat av Alliansens medvetna arbete kring dessa frågor under de senaste åtta åren, säger idrottsborgarrådet Regina Kevius (M).

Motivering:

Enligt motiveringen som publicerats i senaste numret av tidningen Sport & Affärer är anledningen följande:

  • Bra idrottspolitiskt program med ett tydligt folkhälsoperspektiv och tydliga prioriteringar av bredd- och motionsidrotten.
  • Spontanidrottssatsningar med fokus på tjejer.
  • Har Sveriges starkaste årligt återkommande events inom flera idrotter.
  • Arenor i Europavärldsklass, både inomhus och utomhus. 
  • En bra eventstrategi med och bra resurser för genomförande av större evenemang. 
  • Har en mycket tydlig vision om att vara norra Europas med populära destinationsort. 
  • Bra boendeattraktion och stor befolkningstillväxt. 
  • Lågt ohälsotal.


Fakta

Rankingen baseras på ett antal kriterier, bland annat förekomsten av arenor och idrottsevenemang, infrastruktur och logistik, om det finns en långsiktig och tydlig evenemangsstrategi, hur kommunen använder idrotten i marknadsföringen samt kommunen och näringslivets stöd till idrottsverksamhet.

Hela rankingen återfinns här: http://www.ypanel.se/inside/uploaded/sa/kommunrankingen_2014.pdf

Kommentarer är stängda